Карадайъ с оценка за управлението през 2018 г.: Скандали, пропуснато време и пак скандали (видео)

Канал 3
share

Оценката за управлението на страната през 2018 година може да се определи с три думи - скандали, пропуснато време и пак скандали. Със скандали започна година и със скандали завърши. Със скандал започна и новата 2019 година. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изявление от името на партията от трибуната на Народното събрание.

"Изминалата година е едно изгубено политическо време за България. Управляващите заявиха, че имаме икономически растеж, реалната оценка обаче е друга - растежът е 3.1 %, крайно недостатъчен, за да догоним ЕС", каза още той.

"От трите фактора на растежа - инвестиции, износ и потребление, работи основно последното. Другите практически отсъстват, именно поради липса на адекватна работа от страна на управлението", допълни лидерът на ДПС.

"ДПС ще търси диалог и консенсус за приоритетите и програмата за развитие. Трябва час по-скоро да се намери решение на важните за българските граждани въпроси, но те няма да се решат от улицата. Те чакат сериозно политическо обсъждане, за да създадем условия за икономически растеж“, коментира Карадайъ. 

"Младите си заминават, защото измина още една година, в която нищо не се направи за бизнеса. Инфлацията също е факт в България. Инфлацията ще "изяде" и вдигнатите заплати", завърши Мустафа Карадайъ.  

Водещи новини

Още новини