Депутат от БСП: Протестите на строителите са странни

Нова телевизия
share

Протестите на строителите са странни. Не сме им давали оценка, напротив – търсим оценка за това, което се случва с обществените поръчки и как те се възлагат. За всички е ясно, че има N броя примери, че веднага след извършване на рехабилитационните действия се налагат нови ремонти. Това каза в предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия депутатът от БСП Димитър Данчев.

Проверката, която поискахме, беше мотивирана от това, което се случи край Своге – тогава загинаха 20 човека. АПИ трябваше да направи спешно ремонт на отсечката, която беше ремонтирана само няколко месеца преди това, заяви Данчев.

В случая сме на една страна с бранша и ако бъде направена проверка от независима европейска лаборатория, тя може да даде отговор на въпроса за възлагане на обществените поръчки и за качеството на пътищата в България, посочи социалистът.

Ако проверката докаже, че пътищата са направени качествено, това ще подейства облекчаващо за българските граждани и ще изчисти съмненията за качеството, с което се изпълняват обществените поръчки, каза Данчев.

Ние смятаме, че отговорността за качеството на пътищата е изцяло на държавата. Така, както се опитват да я прехвърлят на строителите, не е коректно, защото държавата трябва да осъществява контрола, заяви още Димитър Данчев.

Водещи новини

Още новини