Елена Йончева: Строителите показват страх и паника от извършване на независима проверка

  • 12 декември 2018 13:24

  • 1022
  • 7
Елена Йончева: Строителите показват страх и паника от извършване на независима проверка
© Булфото (архив)

Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от извършване на независима проверка. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на брифинг в Народното събрание, предаде „Фокус“.

„Нашето искане е само за проверка на българските магистрали – за проверка на качеството им в независима европейска лаборатория. Ние не разбираме как е възможно срещу това искане да бъдат изкарани 1000 строителни камиони. Реакцията на Камарата на строителите показва страх, паника от извършването на една така проверка. Ние подкрепяме строителството и на практика искаме само едно и също – да се строят качествени пътища. А това може да стане само с проверка на пътищата“, заяви тя. „Нашата цел е в бъдеще да има независим контрол от българската държава и АПИ. Трябва да приемем европейския модел за контрол както при обявяване на обществени поръчки, така и при изпълнението им и техния контрол. Отговорност обаче за качеството на българските пътища не носят строителите, затова ние не сме срещу тях, а им помагаме. Отговорност носи мафиотският начин, по който се управлява България – срастването между бизнес и власт“, каза още Йончева.
Тя посочи, че днес относно се е казало, че няма доказателства за евентуална корупция при строителството на пътищата.

„Затова искам още веднъж да цитирам последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България, в който се казва, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано“, каза Йончева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1022 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
АЗ от народа

2018.12.12 | 14:41

6

ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ХОРАТА ЖИВЕЯТ ТАКА КАКТО СИ Я НАПРАВЯТ(ДЪРЖАВАТА).
БЪЛГАРИЯ Е ТАКАВА ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ ТАКА ИЗКАМЕ ДА Е.
НИКОЙ ОСВЕН НАС НЯМА ДА НИ Я ОПРАВИ.
ВЗИМАЙТЕ ЖИЛЕТКИ ,КАСКИ И КИРКИ И ДА СЕ ЗАХВАЩАМЕ НА РАБОТА ПО ПЛОЩАДИТЕ.
МНОГО ИМА ЗА КЪРТЕНЕ.

2018.12.12 | 15:06

7

Моля те недей пипа нищо. Личи ти, че не можеш да пишеш, представям си ако ти дадат кирка как ще оправиш България.

Лили

2018.12.12 | 14:09

5

Стига са ни плашили строителите начело с Мазнев,че ще напуснат държавата,ами те знаещите и можещите го сториха отдавна,а такива като него дето се уплаши да не му направят проверка стоят тук и се държат ръка за ръка с управляващите,благодарни на Борисов за какво,че управлението му дава пари,но контрола липсва -защо ли?

тттттъпТ

2018.12.12 | 14:03

4

Така е толкова си можем. Харесвах Йончева като журналист, но като политик се отвръщавам от нея и злобата й! Стана ми противна, алчна за власт още пари !

немам нервииии

2018.12.12 | 13:58

3

Пълна идиотка! Страх и паника има само при нея и при Импексова!

Умник Гюро

2018.12.12 | 13:48

2

Откога крадлата на народни пари през офшорки, Елена Йончева, стана държавен контрол? Абе няма край наглостта на престъпниците-комунисти!

2018.12.12 | 13:41

1

Не знам, колко са прави строителите и колко е крива Елена Йончева. Но факт е, че българските пътища са далеч от високото качество. Може да се окаже, че и толкова си можем.

Добави коментар

Водещи новини