Политически анализатор: В името на властта Обединени патриоти ще се разберат

Булфото (архив)
share

В името на това да останат на власт Обединени патриоти са намирали и ще продължават да намират начин да се разберат, каза пред БНР политическият анализатор Слави Василев.

Очаквам те да намерят решение на ситуацията в момента и всеки един от тях да запази правителството, добави той по повод коалиционния съвет на патриотите в ранния следобед. Очаква се на него да бъде обсъдено кой да заеме поста на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов от НФСБ и искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров и другия вицепремиер Красимир Каракачанов от ВМРО да подаде оставка.

Политическият анализатор нарече "още по-експлозивна" ситуацията, която се очаква в парламента с присъствието на Сидеров и Симеонов. Цялото правителство се крепи в момента на егото на трима-четирима човека и дали ще преглътнат това, което е трудно за преглъщане, каза Василев.

Той посочи, че много му харесва фразата на Сидеров "вървим по стъпките на Реформаторския блок", защото това е фазата на откровеното говорене. С оглед на ситуацията в Обединени патриоти той трябва да изпъкне по някакъв начин и според мен доста успешно го прав, заяви политическият анализатор.

Според Слави Василев сегашната ситуация поставя няколко въпроса, като един от тях е докога властта ще зависи от коалиционно управление.

Василев смята, че по тази тема трябва да има дебат, който да включва и други форми за управление, включително президентска република. 

Водещи новини

Още новини