Кои са депозираните оставки в кабинета „Борисов 3“?

Novini.bg (архив)
share

Днес вицепремиерът Валери Симеонов изненадващо съобщи, че подава оставка. Решението му е прието от министър-председателя Бойко Борисов и предстои да бъде гласувано в Народното събрание.

Причината за това са протестите на майките на деца с увреждания, които избухнаха след думите на Симеонов, че протестиращите са „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Това не е първата оставка в кабинета „Борисов 3“. Вижте списъка на министри от третия кабинет с премиер Бойко Борисов, които са депозирали своята оставка.

На 16 ноември 2018 г. заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов в кабинета „Борисов 3“ подава оставка.

На 31 август 2018 г. трима министри заявяват, че се отказват от постовете си. Това са  бившият министър на транспорта Ивайло Московски, бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков и бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев.
Тримата подават оставки заради трагедията с автобус край Своге. Катастрофата отне живота на 20 души.

На 11 юни 2018 г. министърът на труда и социалната политика Бисер Петков подава оставка. Мотивът му е създалото се напрежение заради исканията на майките на деца с увреждания.

На 23 февруари 2018 г.  министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че ще депозира своята оставка. Решението дойде, след като чешката компания ЧЕЗ обяви, че ще продаде продаде бизнеса си у нас на българската компания „Инерком България“. Тогава се появява информация, че Петкова е кума на Гинка Върбакова, което доведе до серия от скандали.

На 30 октомври 2017 г. бившият министър на здравеопазването проф. Николай Петров обяви, че подава оставка. В причина за това се превърна разследване, което уличава министъра в склюени договори за близо 1,6 млн. лв. с фирмата на мъжа на дъщеря му. Случката се разиграва в качеството на министъра на шеф на ВМА. Неговото място зае министър Кирил Ананиев.

Водещи новини

Още новини