Председателят на Старейшини ГЕРБ: Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история

Булфото (архив)
share

Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история, то утвърди България като европейски лидер и страната ни днес се възприема като остров на стабилност. Това заяви председателят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев по време на осмия университет на СГЕРБ "Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС", съобщиха от пресцентъра на партията.

Форумът се провежда в Сандански и се организира съвместно от "Сдружение граждани за европейско развитие на България", Фондация "Ханс Зайдел" и СГЕРБ. "По време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни стана сърцето на Европа. Гордеем се, че поставихме в дневния ред на Европа редица теми, като безспорно нашият основен приоритет - европейската перспектива на страните от Западните Балкани, ще остане актуален по време и на румънското председателство, което започва от 1 януари догодина", посочил Андреев.

"Показахте, че България играе важна роля в обединението на Европа", е подчертала Ан Херманс, президент на Европейския съюз на гражданите - сеньори към ЕНП. По думите й Европа оценява много високо този принос на България.

"Винаги сме разчитали на вашия опит и политическа мъдрост. Благодарим ви за помощта на всички нива в управлението на България и развитието на управленските приоритети и програми на ГЕРБ", е заявила Даниела Савеклиева, депутат от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията.

"Фондация "Ханс Зайдел" вече 25 години е в България и за нас е мисия да подкрепяме развитието на страната. Темата за Западните Балкани е в центъра на политическия диалог в ЕС, а това е отлична предпоставка за гарантирането на траен мир и сигурност както за региона, така и за цяла Европа", казал представителят на Фондация "Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев.

"Да наречеш собствената си държава "блато" показва огромен огромен дефицит на отговорност и политически такт. Непримиримостта към подобно отношение към страната ни и то от страна на българския президент Румен Радев е наше морално задължение", отбелязал председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев. "Недопустимо е да отнемаш националната гордост и самочувствието точно на младите хора", коментирал Георгиев. По думите му в същото време всички европейски лидери и страните им са оценили по най-висок начин успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Водещи новини

Още новини