Ето какво ще решава правителството утре

Novini.bg
share

На редовното правителствено заседание утре министрите ще гласуват промени на Закона за Българската народна банка, както и на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

В дневния ред е предвидено министрите да одобрят списък с приоритизирани искания от 2018 г. за получаване на подкрепа по програмата на Европейския съюз за подкрепа на структурни реформи. По време на заседанието се очаква да бъдат определени концесионери на морските плажове "Златни пясъци" и "Созопол".

Правителството се очаква да одобри отчет за напредъка към 29 септември 2018 г., по мерките, одобрени от Министерския съвет през 2016 г., по основните проблемни области, възпрепятстващи инвестициите. Министерският съвет ще трябва да реши и за създаването на профили на административните органи в системата за сигурно електронно връчване, поддържана от Държавна агенция "Електронно управление".

В дневния ред на Министерския съвет се предвижда одобряването на присъединяването на Република България към съвместното предприятие за европейски високопроизводителни изчислителни технологии.

Водещи новини

Още новини