Борисов прие ръководството на АБВ в Министерски съвет (снимки)

  • 04 септември 2018 09:37

  • 2578
  • 2
Борисов прие ръководството на АБВ в Министерски съвет (снимки)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г прие в Министерския съвет представители на ръководството на ПП АБВ.

Тема на срещата са отношенията между България и Република Македония.

Снимка: Министерски съвет

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в обясни пред журналисти, че на срещата с Борисов е изложена политическата позиция на АБВ и партията настоява да бъде гарантиран българският национален интерес и да бъде съхранена българската история в процеса на преговори за името на Македония, предаде репортер на Novini.bg.

Пред премиера от АБВ изразиха и своите резерви и безпокойство относно предлаганите имена за Македония.

От партията обявиха, че за тях е неприемливо да се загърбва грубо историята и участието на България в Илинденско-Преображенското въстание и е несериозно представители от македонската страна да ограничават общата ни история само от времето на Османската империя и Османското робство.

За АБВ е важно да бъде подкрепена Македония в нейното развитие, както и в развитието на целия регион, но не може това бъдеще да минава през истината на общата ни история и през грабеж на историята на България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2578 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Боко

2018.09.04 | 10:20

2
Стари бойни другари се срещат и си спомнят кой на кого колко е помогнал и кой кого е прецакал справка Мишо Бирата но парите не миришат както казва бати Ицо в рекламата

2018.09.04 | 09:43

1
АБВ предателите !!!!!!! ХА ХА ХА !!!!

Добави коментар

Водещи новини