Валери Симеонов: Протестът беше тюрлюгювеч (видео)

Novini.bg
share

На извънреден брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че призовава организаторите на насрочения за утре в 10.00 часа протест пред Министерски съвет в негова защита да отменят проявата, предаде репортер на Novini.bg

Обръщам се към тях с молба да не провеждат този митинг, тъй като се чувствам достатъчно уверен в това, което върша, за да има подкрепа към мен със средства, каквито аз не приемам, а именно със средствата на уличния натиск. Много ги моля, благодаря им за вниманието, но мисля, че не е редно това, заяви Симеонов.

Днес разбрах, че е изтекла фалшива информация в два сайта за изявление на моя син – няма такова, то не отговаря на истината, подчерта вицепремиерът, като добави, че вероятно ще заведе дела срещу въпросните медии.

Валери Симеонов уточни, че на днешното заседание на Коалиционния съвет на Обединените патриоти ще стане ясно дали той ще остане на поста си. Към този момент не виждам да има конфликт. Представете си благоразположени колеги, усмивки, почерпки. При наличие на решение коалиция Обединени патриоти да ме издигне за вицепремиер, трябва да има съответното решение, че ме оттегля, заяви Симеонов.

Вицепремиерът обаче посочи, че е сигурен, че няма проблем правителството да продължи да функционира и ако той не заема поста. Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима, но от друга страна по никакъв начин не мога да приема морални оценки от всякакви посоки. Аз имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя, че казвам истината и ще го правя и няма повече какво да добавя, заяви Валери Симеонов.

В отговор на въпрос за вчерашния протест на майките на деца с увреждания пред Министерски съвет с искане за оставката му, вицепремиерът заяви: "Протестът беше тюрлюгювеч, как да го коментирам. Всички го видяхме".

Водещи новини

Още новини