Станишев: С парите на хората ще си купят изборите

Булфото
share

Червният лидер посочи, че за да бъдат увеличени пенсиите с 5% до края на годината, са необходими 180 млн. лв. Той заяви, че за да има увеличение с 10% на пенсиите до края на годината са необходими 360 млн. лв. Това каза Сергей Станишев след заседание на ИБ на БСП.

При сегашната събираемост, която по думите му е „скандално ниска” – не виждам от къде ще вземат пари.

„Може да се направи извода, че се прави чисто предизборно при сегашната събираемост – увеличение с пет или десет процента вероятно ще доведе до актуализация на бюджета. Наясно сме, че правителството ще отложи тази актуализация за края на годината, за да минат изборите. Затова разбира се тези действия, които обявяват като намерения носят подчертано предизборен характер, крайно недостатъчен, крайно закъснял и се опитват да подкупят хората, отчитайки че обедняването е по-сериозно”, посочи Станишев.

Той изтъкна, че хранителните стоки са поскъпнали с над 30%.


По думите му към момента това действие на ГЕРБ е абсолютно необезпечено. Председателят на социалната комисия Драгомир Стойнев заяви, че увеличението на минималната заплата и на пенсиите трябваше да стане през зимата, а не през лятото, защото тогава хората имат нужда повече от пари.

„С парите на българските данъкоплатци да се купят изборите”, посочи Стойнев.

Водещи новини

Още новини