Михаил Миков: Вестник "Дума" не е на Нинова, а на партията

Кадър: БНТ
share

Госпожа Нинова трябва да разбере, че в-к "Дума" не е неин вестник, а на цялата партия. Тя не може да определя редакционния му екип. Свободата на словото не може да бъде подчинена на този или онзи. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ бившият лидер на БСП Михаил Миков по повод смяната на главния редактор на вестника.

Относно предстоящия вот на недоверие по темата със здравеопазването бившият председател на БСП счита, че по този въпрос опозицията, бидейки социална партия, е длъжна да бъде най-активна.

,,Сега е моментът да се представят визионерските виждания в здравеопазването. А този, който е измислил идеята хората да доплащат за здравето си, заслужава да получи санкции. Реформа с наливане на пари не се прави. Трябва и дискусия по темата'', добави Миков.

,,БСП винаги е била партия с колективно ръководство. В цял свят лявото е по-колективистично, докато дясното е по-лидерско. В момента се иска разум, разбиране, обсъждане на ситуацията около "Дума"… Да се иска оставката на Нинова е най-лесно. Но нека да ѝ дадем още шанс, на нея и на Изпълнителното бюро. Стига с тия вътрешнопартийни раздори. Трябват мотиви, аргументи, а не конфликти'', заяви още той.

,,БСП сега разполага с 2 пъти по-голяма субсидия и въпреки това отслабваме влиянието си на отделни места. Това трябва да се говори, да се анализира. Ръководството трябва да обединява, а не да разделя партията'', завърши Михаил Миков.

 

Водещи новини

Още новини