Цвета Караянчева връчи наградите на двама млади лекари

share

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на двама медици в категорията "Млад лекар" на церемонията по обявяването на първите годишни награди "Лекар на годината 2018" на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Отличията получиха д-р Димитър Пейчев, хирург от ВМА - София и д-р Асен Цеков от болница "Токуда".

Вълнувам се, че днес съм сред хората, които отделят всяка една минута от своето работно време и всяка минута от своето свободно време, за да лекуват българските граждани, обърна се Цвета Караянчева към присъстващите на церемонията.

Във Вас има устрем и амбиция и си мисля, че ние - политиците, трябва да направим така, че да продължите да упражнявате още по-добре своята благородна професия, заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на медиците за това, че развиват в България своя талант и професионализъм в името на българските граждани. Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си, отбеляза още тя.

Вие заслужавате благодарността, уважението и обичта ни и ние заедно ще направим най-доброто и ще начертаем по-добър път за българското здравеопазване, заяви председателят на парламента.

На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и народни представители.

Водещи новини

Още новини