ГЕРБ и БСП влязоха в директен спор за строителството на "Графа" (видео+снимки)

Novini.bg
share

ГЕРБ и БСП присъстваха на съвместна инспекция на столичната улица "Граф Игнатиев", която през последните дни привлече общественото внимание заради дискусионния ремонт, предаде репортер на Novini.bg

,,Това ли е поредният ремонт на София?! Столична община не умее да харчи парите качествено. На практика една иначе добра инициатива е опорочена за пореден път. Не искаме оставки на буфери и бушони. Искаме главното лице да поеме отговорност и това е Йорданка Фандъкова. На нея не ѝ остава нищо друго, освен да се оттегли, защото този проект е олицетворение на липсата на всякакво качество и контрол'', коментира председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

,,Целият този ремонт прилича на банята на някой частен дом. Това е подигравка със символите и историята на София. Фандъкова да каже колко пари от глоби и санкции е събрала през последната година и колко от тях са постъпили в бюджета на София. Да се обясни пред всички какво се случва'', добави той.

,,Политически дивиденти могат да бъдат извлечени само на изборите догодина. Остава една година, след това тя ще бере плодовете на своето 10-годишно управление. Да изпие горчивата си чаша до дъно'', заяви още Паргов.

,,Този сценарий се използва за пореден път. Такъв брифинг може да се направи на завършен обект. Това е строителна площадка, а не завършен проект'', отбеляза от своя страна председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

,,Чухме и проектанта, и изпълнителя, затова нека да дадем възможност на тези хора да си свършат работата. Видя се, че няма подмяна нито на проект, нито на материали. Нека да видим първо какъв ще е крайният резултат. Моят съвет към всички е да подминавате спекулациите с усмивка'', допълни Герджиков.

,,Кога сте санкционирали изпълнителя?! То нямаше санкции във вашите договори, ако случайно сте забравили. При вас се е строило качествено?! Сериозно ли говорите?!'', обърна се към БСП председателят на СОС.

,,Да отидем на "Цариградско шосе", на бул. "Дондуков". Отидете и вижте! Питайте хората там да видим дали добре е направен "Дондуков'', посъветва Герджиков Паргов.

,,Очакваме битката с Отечествения фронт през есента на следващата година. Това е битка, която ще я спечелим. Те идват на строителна площадка и казват, че тук било мръсно. Ами да, мръсно е, защото е строителна площадка. Кажете  ми, предишният вариант беше ли по-добър? Ние говорим от името на хората, които са гласували за нас'', обясни депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Водещи новини

Още новини