От Столична община разкриха подробности за ремонта на "Графа'' (видео)

  • 04 октомври 2018 11:40

  • 2710
  • 6
От Столична община разкриха подробности за ремонта на "Графа'' (видео)
©

В момента улица ,,Граф Игнатиев'' е затворена в цялата си дължина, не е готова нито една отсечка. Извършват се необходиме строителни дейности. Трябва да се фугират релсите, да се оправят капаците, да се сложи контактна мрежа, улично осветление. В началото на ноември ще бъдат пуснати трамваите, след което ще продължи работата и по останалите места.

Това заяви на извънреден брифинг зам.-кметът по транспорта в Столична община Евгени Крусев по повод общественото недоволство заради некачествения ремонт на столичната улица ,,Граф Игнатиев''.

,,Нашият ангажимент е да бъдем безкомпромисни към качеството. По договор са предвидени най-строгите санкции. Става дума за по 240 хиляди лева на ден за просрочие'', посочи Крусев.

,,Всичките материали имат всички сертификати за качество. Искам да поясня, че в района на Св. Седмочисленици не се полага мрамор, а бетонни павета, които са против хлъзгане. Относно релсите, те са австрийско производство. Не помня да е правена такава мащабна реконстркуция. Има над 200 човека, които работят, за да се изпълни този нелек обект. Канализацията беше подменена също. Подземните работи са изпълнени на сто процента. Релсовият път ще бъде изцяло положен другата седмица. В голямата си част успяхме да се справим, качеството навсякъде е на много високо ниво'', допълни още зам.-кметът.

,,Ремонтът не е завършен все още. Ще преценим дали всичко е добре, когато завършат строителните дейности'', завърши Евгени Крусев.

,,Това е само една част, около 25 процента. Аз лично съм убеден в качествата на проекта, той ще бъде изключително добър. София ще има една съвременна и по-качествена среда. Да, има проблеми, но те са локални. Където видим нещо, ние обръщаме внимание на ръководното звено. Това е най-доброто, което може да се намери на пазара. Ползвали сме и чужд опит, използвали сме материали от Мюнхен. Аз съм квалифициран в тази материя, така че когато проектът се завърши, и вие ще кажете, че е страхотно'', увери Иво Пантелеев, който е един от архитектите по проекта.

,,Аз моля за повече толерантност и търпимост, проектът е много труден. Няма никаква замяна на материали, проекът не се променя в движение, както се появиха такива слухове. Това е проект, финансиран от ЕК. Няма как да има промени. Сроковете са много важни, но за мен те са на трето място. Преди това е качеството'', добави Пантелеев.

,,Площадът не е завършен, плочките ще бъдат фугирани. Дефектиралите плочки ще бъдат подменени. Те са от гранит, от Македония, а не от Китай'', каза още архитектът.

,,Не може да се оплачем от липса на квалифицирана работна ръка. Ако има неустойки, ще ги платим. Договорът е подписан и много добре знаем каква отговорност имаме. Не е необичайно да има забележки, но въпреки това даваме възможно най-доброто от себе си'', коментира представител на фирмата-изпълнител.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2710 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма такава държава

2018.10.04 | 14:23

6
Тия заучени фрази ги говори на секретарките си, корумпиран гербер!

2018.10.04 | 13:48

5
Когато техническите, надзора, кмета и зам. кметовете са некомпетентни, неграмотни, безотговорни и без капка естетическо чувство, какво трябва да очакваме от самите изпълнители? Трябваше гражданите да повдигнат въпроса за да каже някой нещо. До сега не виждаха ли какво се извършва на обекта? Ето за това са некомпетентни, защото не им прави никакво впечатление!
лайнар

2018.10.04 | 12:04

1
ПЪЛЕН ЛАЙНО Е ТОЯ !!!
Росен Златев

2018.10.04 | 13:42

4
Хубаво име сте си написал !

Отговаря на нъзпитанието ви !
Гост

2018.10.04 | 12:44

2
Ако тоя мушморок е загрижен за града , за който се грижи , трябва всяка вечер , прибирайки се в къщи , да минава през Гр.Игнатиев и да контролира качеството !
Уча се !

2018.10.04 | 13:40

3
Не наричай "мушморок", човек, който е в пъти по-успешен от теб самия !

Второ, от къде знаеш,че не проверява всеки ден обекта !

Разбрахте, че демокрацията е ви забравява да ишете каквото си искате и започнахте да злоупотребявате !

Мушмороци са тези неуспели в нищо българи, които постоянно търсят кусури на успешнете !

Добави коментар

Водещи новини