Министрите ще отговарят на депутатски въпроси за африканската чума, въздуха и повишаването на цените на хляба

Novini.bg
share

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще отговори на депутатски въпрос за мерките за недопускане на африканската чума в България. Това предвижда програмата на днешния парламентарен контрол.

Земеделският министър ще даде разяснения и относно преодоляването на последствията от чумата по дребните преживни животни в областите Бургас и Ямбол и относно позицията на Министерството на земеделието, храните и горите за развитието на животновъдството в Странджа. Порожанов ще даде информация и за осигуряването на дърва за огрев за населението за предстоящия зимен сезон.

На питания на депутати ще отговаря още министърът на околната среда и водите Нено Димов по въпроса за чистотата на въздуха в гр.Разград, министърът на вътрешните работи Младен Маринов относно единен автоматизиран централизиран регистър на лицензите за извършване на частна охрана и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков относно компенсирането на повишаването на цените на хляба и стоките от първа необходимост. 

Водещи новини

Още новини