Красимир Каракачанов: Лобирам за едно - за българската армия и нейните бойни способности

Novini.bg (архив)
share

Лобирам за едно - за българската армия и за нейните бойни способности. Това, което е добре за армията, е добре и за България. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори на журналистически въпрос в парламента дали очаква обвинения в лобизъм по проектите за модернизация на армията заради посещение на зам.-министъра на отбраната в Швеция.

Няма никакъв лобизъм, защото когато има покана към Министерството на отбраната, не може да приемеш една покана и да откажеш друга, заяви министърът. Той посочи, че по процедурата за избор на изпълнител участват различни държави. За самолетите са четири, за бронираната машина - четири-пет, за корабите ще бъдат седем или осем, това означава ли, че ние с половината ЕС и НАТО в рамките на половин година, не трябва да поддържаме контакти, попита той. Аз съм лобирал и ще лобирам за това Българската армия и въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение за тези три проекта, допълни той. Крайният срок за подаване на оферти за самолетите е 1 октомври, 12.00 часа, припомни министърът.

Парламентът трябва да работи, в диалог се решава всичко, каза Каракачанов по отношение проблемите с кворума в Народното събрание последните два дни. Трябва да има диалог, не извиване на ръце, подчерта вицепремиерът. Той припомни, че е получил много критики заради разговорите си с Корнелия Нинова относно трите проекта за модернизация на армията. "Добре ли беше, че опозицията подкрепи трите проекта, добре беше. Хайде стига сме си играли на управляващи и опозиция и накрая страдат обикновените хора. Това, което е добре за България, трябва да се подкрепя от всички, т.е. трябва да се търси консенсус", коментира той.
 

Водещи новини

Още новини