Борисов: Злословенето на БСП срещу България ще се върне като бумеранг

Министерски съвет
share

Злословейки срещу България, БСП не разбират, че това ще се върне като бумеранг върху тях.

Това заяви пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов след официалното откриване на завода на френската група „Латекоер“.

По думите му рекордно ниска за всички времена e безработицата в Пловдив. Тя е 5.5% заради десетките заводи, които се построиха.

„Проблемът е с работната сила, която набираме за тези нови заводи, защото този завод е в съвсем нова сфера - авиоиндустрията, и искат още работници. Така че, върху това трябва да мислим и ние го мислим“, добави още той.

Според него правителството работи не само за повишаване на квалификацията на работната ръка, но и за създаване на нови училища с пряка свързаност между производството и образованието. Премиерът обясни, че чрез изказванията на опозицията, че няма прозрачност в администрацията, само ще се навреди.

„Разбирам, че искат да се изказват, но преди това нека да видят какво е направено. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да разпитат чужденците. Така злословейки срещу България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг върху тях. Благодарение френската и нашата конструктивна позиция имаме този завод, където 170 българи ще работят. Така че, да бъдем малко по-правдиви в оценките си“, заяви още министър-председателят.

Водещи новини

Още новини