Ева Майдел: Не приемайте ползите от ЕС за даденост

  • 13 март 2018 10:30

  • 904
  • 3
Ева Майдел: Не приемайте ползите от ЕС за даденост
© ГЕРБ, пресцентър

Българският евродепутат Ева Майдел посрещна официално над 1000 стажанти, започващи работа в Европейските институции в Брюксел.

Церемонията се състоя на 12 март 2018г. в пленарна зала на Европейския парламент и в откриването заедно с Ева Майдел участва Европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„В следващите месеци вие ще бъдете най-добрите посланици на Европа. Вашите инициативи и връзката с вашите страни ще ни помогнат да намерим нови и по-добри идеи при правенето на Европейски политики.“, окуражи стажантите Ева Майдел в речта си.

В адреса си към стажантите, българския евродепутат призна, че техният випуск съвпада с важни стъпки, които ЕС предстои да предприеме - намирането на решения по започналия дебат за бъдещето на Европа, рамката на бъдещите отношения с Обединеното Кралство и приемането на оставащото законодателство преди края на мандата на институциите през 2019г.

„Вие сте поколението, което е усетило реалните резултати от работата на Европейските институции - свободата да пътувате, учите и работите навсякъде в Европа. Не приемайте ползите от ЕС за даденост. Защитавайте ги с работата си и говорете за успехите.“ апелира Ева Майдел.

За четвърта поредна годна Ева Майдел е поканена да открие конференцията и да приветства младите професионалисти от цяла Европа. Два пъти годишно, Европейските институции приемат стажанти в редовните си платени стажантски програми със срок до 5 месеца.

Селекцията на стажантите от всички държави-членки става със стриктна процедура, а първоначалния брой на кандидатите надвишава 15 000. Обикновено, профила на кандидатите е завършили студенти или студенти в последен курс от всякакви специалности, владеещи добре един от основните езици на Европейските институции.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
904 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КУРВАТА

2018.03.14 | 00:08

3
ДОЛНА ЩЕ КАРА И НИЕ ДА ДУХАМЕ. НЯМА ДА СТАНЕ.

2018.03.13 | 16:08

2
За какви ползи става въпрос?

2018.03.13 | 16:08

1
ТОГАВА ЗА КАКВО НИ Е ЕС?

Добави коментар

Водещи новини