Несрин Узун: Станах жертва на добротата на Бенчо Бенчев (снимки)

bulphoto
share

Бенчо Бенчев ме помоли да запазя на негово име три стаи в хотел в Истанбул. Това съм го правил и преди. Познавам се с Бенчев от 15 години и често пътуваме заедно в Турция. Това каза по време на пресконференция в Бургас бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Той определи като нелепа ситуация фактът, че е станал свидетел на задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул. Узун подчерта, че от 10 години не е в активната политика и е станал жертва на добротата на неговия дългогодишен приятел и бизнес партньор Бенчо Бенчев.


Той бе задържан в Турция, заедно с общинския съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев, Димитър Желязков - Очите и други четирима души.

Несрин Узун уточни, че с Бенчев са били в различни хотели и не е знаел при резервацията имената на останалите хора, които ще бъдат настанени в стаите.

Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадох неприятни моменти за най-близките ми. Съжалявам и съм възмутен от някои анализатори, които се опитват да свържат случая с партията, чийто представител съм бил“, заяви Узун, цитиран от БТА.

Той разказа, че вечерта преди ареста е бил на среща с Бенчо Бенчев, а след нея, го е закарал с автомобил до хотела. Тогава разбрали за задържането на Желязков.

Нито аз, нито Бенчо Бенчев сме задържани в Турция. 24-часовата ни мярка бе наложена в България“, уточни Узун.

Несрин Узун бе два мандата депутат - в 39-то и 40-то Народно събрание. С общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев имат общ бизнес с отглеждането на киви и са съдружници във фирма, занимаваща се със строителни дейности.

Водещи новини

Още новини