Румен Петков: Президентът Радев да обясни с какви мотиви подкрепи декларацията на формата "Букурещ 9"

Булфото (архив)
share

ПП АБВ настоява за разяснения от президента Румен Радев за приетата на 8 юни във Варшава обща декларация на формата "Букурещ 9". Това каза на пресконференция в Пловдив председателят на партията Румен Петков.

От партията настояват президентът да обясни подкрепата си за текста от документа, че Русия продължава многостранните си дестабилизиращи действия и политики, отвъд границите на НАТО, както и на територията на алианса.

На пресконференцията Румен Петков припомни за тяхното настояване за оставка на вътрешния министър Валентин Радев и отправи към него въпрос: "Вярно ли е че, починалият Пенчев е бил задържан от МВР дни преди саморазправата с избягалия затворник Владимир Пелов, и че в него е намерено оръжие и ако е вярно защо не са предприети съответните санкциониращи мерки?"

Председателят на АБВ изрази съболезнования към семействата на двамата загинали пилоти при инцидента на Авиобаза Крумово. Той допълни, че от АБВ ще настояват държавата да изпълни ангажиментите си към семействата на загиналите, предаде БТА.

Водещи новини

Още новини