Румен Петков оглави АБВ

  • 19 май 2018 16:42

  • 7555
  • 6
Румен Петков оглави АБВ
© Пресцентър АБВ

Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в за председател на партията. Петков получи доверието на 579 от общо 591 делегати на форума. Трима гласуваха "против", 9 се въздържаха, съобщиха от пресцентъра на партията.

Конгресът на АБВ излъчи нов състав на Националния съвет на партията от 99 души. Избрани бяха и 15 души от състава на Изпълнителното бюро, което ще бъде допълнено до 21 души.

Припомняме, че от януари 2017 г. Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е член на Изпълнителното бюро на АБВ. Преди това той беше зам.-председател на партията.

По-рано днес стана ясно, че досегашният председател Константин Проданов се оттегля от поста, но остава да работи за партията като експерт. Пред Третия конгрес на АБВ Проданов заяви, че партията трябва да работи за създаване на нов политически съюз между левите сили.

Можем да кажем, че рецептата за българия е един широк ляв, прогресивен, родолюбив фронт. Ние, като организация която от самото си създаване е за диалога, гради мостове, а не ги руши си поставяме като първостепенна задача реализирането на един такъв силен лявоцентристки политически съюз, заяви Константин Проданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7555 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини