Цветанов: В ГЕРБ винаги сме били ясни, прозрачни, отговорни и последователни

share

Не съм запознат с детайлите около акцията за издирването на Пелов и Колев. Ясно е, че има пропуски и недоволство в обществото. Мога да коментирам акцията, при която Пелов беше задържан за грабеж преди години. Тогава мога да кажа, че се справихме блестящо. Тогава в МВР работеха големи професионалисти, които сега не са там. МВР изживява все още тежък период. След 2013 година се направи една реформа и се изгониха едни профеисоналисти, за които се твърдеше, че са приближени до мен. Не трябва да хулим МВР, а всички трябва да положим максимални усилия и да върнем доверието в системата.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който коментира горещите теми от последните седмици. "Искаме да бъдем ясни и прозрачни във всяко едно решение, което се взима. От 1981 година се говори за строеж на АЕЦ "Белене". Проектът е спиран няколко пъти. От 2004 година се създава една среда, при която можем да говорим за възможност за корупция. Кабинетът "Кобургготски" и последвалата тройна коалиция също са спомогнали за тази среда. 2012 година правителството на Бойко Борисов спря този проект, защото дълги години не се правеше нищо. Сега има възможност за водене на разговори за инвестиционен строител. Държавата не трябва да дава гаранция и всичко трябва да се осъществи на пазарен принцип. Колегите от БСП обаче пак искат да се върнат нещата в годините преди 2012. Ние винаги сме били отговорни, последователни и винаги сме казвали какви са целите, които можем да постигнем", каза още той.

"Няма демократ в България, който да твърди, че без тясното сътрудничество с ЕС и САЩ ще можем да се справим с предизвикателствата на съвременния свят. Видяхте какви резултати се постигнаха и днес на срещата в София - ще има 8% увеличение за България, което означава един милиард повече за кохезионна политика и развитие на регионите в страната. Ние твърдо отстояваме евро-атлантическите ценности. Има коалиционно споразумение, има рамка за 4-годишно управление и те се изпълняват. Икономическите резултати го показват. С ОП сме обединени в интерес на България и силна и обединена Европа. Норнално и хубаво е, че има различни мнения. Ако ги няма, ще кажете, че се управлява еднолично. Парламентът работи и се придържа към парламентаризма. Правителството работи под контрол и напрежение", категоричен беше Цветанов.

"Днес министър-председателят получи едно заяждане в парламента. "Южен поток" беше спрян заради недоразумения с ЕК. БСП тогава бяха изпаднали в изолация. Помним, че Пламен Орешарски направи само едно посещение във Виетнам. Днес за това заявих, че е чест, че премиерът намира време да дойде на парламентарен контрол, въпреки натоварената му програма и непрестанните срещи", разкри зам.-председателят на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини