Калфин за евродоклада: Липсва политическо желание за промени

share

Констатациите в доклада на Европейската комисия говорят за липса на политическо желание и енергия у управляващите да правят реформи.

Такава позиция изрази евродепутатът Ивайло Калфин на стената си във Фейсбук в разговор на живо с граждани по повод доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка. Според него този доклад показва много скромен напредък на България през последните шест месеца.

Във Фейсбук Калфин отбеляза въвеждането на нови проблеми от страна на Европейската комисия като сигналите за измами по време на президентските и местни избори и липсата на достатъчно професионализъм в полицейските акции.

"Вместо да търси оправдание в неправителствените организации, опозиционните евродепутати и в медиите, правителството трябва да изпълни това, за което гражданите му гласуваха доверие и го овластиха - борбата с корупцията и напредъка на съдебната реформа. За съжаление, тъкмо в тези две области Европейската комисия констатира най-слаби постижения през шестмесечния период на наблюдение", заяви още Калфин.

Водещи новини

Още новини