Младежи ГЕРБ-София с инициатива по случай Деня на Европа (снимки)

Пресцентър ГЕРБ
share

Над 30 младежи от ГЕРБ-София проведоха инициатива в Народното събрание под наслов "България е Европа! Европа е България!". Тя бе организирана по случай 9 май – Деня на Европа.

Водени от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, младите хора лично честитиха празника на всички хора в парламента. Те раздадоха картички с цитати на Васил Левски и Робърт Шуман, както и значки със знамето на Европейския съюз.

Значка получи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която лично и бе сложена от председателя на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

"България винаги ще бъде част от силна и обединена Европа. Всички български политици имат отговорността да работят за развитието на страната като надежден и доказал се член на ЕС. Радвам се, че младежите са тук днес, за да напомнят още веднъж къде виждат бъдещето на България", заяви Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев сподели, че е горд от факта, че България по категоричен начин е доказала, че има почетно място в Европа. "Ще се радвам, ако по-рядко ни се налага да припомняме, че за страната ни не съществува алтернатива на европейския път", каза още той.

"Днес младежите от ГЕРБ-София искаме да припомним на всички народни представители, както и на всички български институции, че България е част от ЕС и в контекста на председателството трябва да сме пример за отстояването на европейските ценности", посочи на свой ред председателят на Младежи ГЕРБ-София Ивайло Петков.

Водещи новини

Още новини