Валери Симеонов: БСП са политически чалгаджии. Руският патриарх е съветско ченге с частен самолет (в

БНТ
share

Има предложение, което гласи да се проверява всеки купувач и сделка, които включват държавен дял. ЧЕЗ не е от стратегическо значение за държавата, но трябва да се защитят правата на гражданите. В тази посока ще внесем промени в закона. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

"Цялостното изкупване на ЧЕЗ ще върне комунизма. Това може да го предложи само една партия като БСП. Не трябва държавата да участва в управлението, но трябва да има контрол върху бъдещи сделки с имущество. На нас ни трябва контрол и сигурност", каза още той.

"Редно е да опитаме да закупим няколко акции на ЧЕЗ. Нека да се види, че според мен най-успешно правителство за 30 години, се грижи за гражданите", разкри Симеонов.

"Този, който е влязъл в дома на лекаря, ако питате мене, да го гръмнеш му е малко. Протестите бяха прибързани. Когато няма факти и доказателства не е хубаво да прибързваш и съдиш някого, за да го изкараш престъпник", това заяви вицепремиерът по темата за убийството на Жоро Плъха при опит за кражба от дома на д-р Иван Димитров в Пловдив. 

"ЧЕЗ иска да излезе и да си вземе парите, но и успешно да се развива бизнеса след това. Когато една фирма е продадена и след това фалира се хвърля петно върху старите собственици. Никой в бизнеса не иска да има петно върху него. Нормално е от ЧЕЗ да искат добро управление от тези, на които имат доверие. ЧЕЗ гарантира, че няколко големи европейски банки стоят зад това, че фирмата на Върбакови е сигурна, добра и лоялна. Гинка Върбакова не лъже, че е крайния купувач и, че има стабилен финансов гръб. Не знам какво се опитват да направят от политическите чалгаджии от БСП", заяви Валери Симеонов. 

"Теменужка Петкова няма никакво морално право да мърда от стола си. Не и докато хората не разберат, че тя не би пипнала нито една стотинка от тази продажба и е един добър министър. Настоявам и я моля да остане на поста си", апелира вицепремиерът.

"Виждам, че има ялови напъни от БСП да разбъркат нещата в държавата. Няма състоятелност и смисъл в тези протести, няма аргументи", каза Симеонов по темата за днешните протести срещу сделката на ЧЕЗ. 

"Руският патриарх Кирил не е слязал от небесата и не е избраник на Исус Христос. Има 14 милиарда долара от внасяне на безакцизни цигари и 4 милиарда от безакцизно вино. Същият този има и частен самолет. Това не е източноправославен духовник, а съветско ченге", завърши Валери Симеонов по темата за изказването на руския патриарх, че ролята на Русия в Освобождението на България се размива. 

Водещи новини

Още новини