Депутат от ОП: Теменужка Петкова ме изуми (видео)

Канал 3
share

Разговорите в коалицията за нов министър на енергетиката все още не са започнали. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди.

Съвсем логично е ГЕРБ да предложат свой кандидат, това е тяхна квота. Очаквам това да стане на коалиционен съвет в понеделник сутринта, заяви Сиди.

По думите му в коалицията не е обсъждано разместване на министерските квоти.

Това, което се случи с Теменужка Петкова в последния й работен ден като министър ме изуми. Имаше изслушване в енергийната комисия, където беше зададен въпрос от БСП за сделката с ЧЕЗ. Министърът каза, че няма информация за сделка, два часа по-късно излезе информацията за продажбата на ЧЕЗ, а по-късно стана ясно, че Петкова се познава с купувача. Това означава, че тя е знаела за сделката и не е дала искрен отговор на депутатите, заяви Сиди.

Според него договорите с американските централи трябва да бъдат развалени. Трябва обаче да се прецени внимателно какво следва след развалянето, защото след развалянето на договора с Русия за АЕЦ "Белене", се оказа, че трябва да плащаме, посочи депутатът от Обединените патриоти.

Водещи новини

Още новини