Сидеров: Сделката за продажбата на ЧЕЗ трябва да се провери

Novini.bg (архив)
share

Сделката за продажбата на ЧЕЗ трябва да се провери основно и всичко съмнително да се изчисти. Ако има основание да се прекрати, тя трябва да се прекрати.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров. Той коментира новината за продажбата на ЧЕЗ. "Ще повдигна въпроса. Според мен Министерски съвет трябва да се занимава с тази тема, няма кой друг. Българското енерго, както го наричахме, беше дадено на безценица на чешка държавна фирма и нарекоха това приватизация. Защо ние не отидем да купим чешкото енерго“, даде пример той.

"Може би Прокуратурата също трябва да се занимае с тази сделка. Сигурно има какво да се търси. Има и нова антикорупционна агенция, с която ГЕРБ много се гордее. Нека и тя да провери, а не да проверяват дали съм попълнил декларация, че имам художествена галерия“, призова Сидеров.

В отговор на въпрос дали чешкото правителство е трябвало да уведоми българското за сделката Волен Сидеров отговори: "Ако не си е направило труда правителството на Чехия, то българското трябва да зададе въпроса. Какво пречи на българското правителство да извика посланика, да отправи питане към правителството на Чехия и на срещите на високо равнище в Брюксел този въпрос да се постави“.
 

Водещи новини

Още новини