Иван Костов: Няма как ГЕРБ - аджии да разследват Цветанов

share

Ще подкрепим създаването на анкетна комисия, но няма да приемем комисията да бъде на квотен принцип, при който ГЕРБ и независимите да имат мнозинство.

Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов.

„Основният аргумент е заседанието от вчера на комисията, когато председателят на комисията се опита да затвори устата на присъстващите народни представители, казвайки им, че могат да зададат по 2 въпроса. Ако на такъв принцип бъде създадена и тази комисия – това са нелепи неща. Вчера бяхме задръстени с информация – 40 страници доклад на Флоров, пълен с ненужни подробности. 40 страници доклад слушахме час и нещо и единствената цел беше - да се запълни времето”, каза Иван Костов.

„Предлагаме комисията да бъде на паритетен принцип – няма как народните представители от ПП ГЕРБ да разследват министър Цветан Цветанов. Това означава, че ще се създаде комисия с цел прикриване, заличаване на следи, неразкриване на случая. От такава комисия нямаме нужда. От името на Синята коалиция заявявам, че ако се стигне до избор на временна анкетна комисия, която да бъде на квотен принцип, Синята коалиция няма да излъчи свой представител, предлагаме да го заместите с независим, но непременно субсидията му да минава през ГЕРБ, иначе ще бъде неразумно. По настояване и на Мартин Димитров го казвам – той и аз настояваме, ако ще замествате липсващия представител на Синята коалциия с независим, субсидията му непременно да минава през ГЕРБ и да се разпределя от министър Цветан Цветанов”, заяви Иван Костов.

Водещи новини

Още новини