Николай Нанков: 7 пъти повече ще плащат тежкотоварните автомобили след пускането на ТОЛ системата (в

share

Днес подписваме договора за изграждане на ТОЛ системата. Това се случва след две години ходене по мъките. Седем месеца е срокът за изграждане на самата система и 12 за изпитанието й. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на БТВ.

„Преди въвеждането на системата трябва да бъдат извършени две много важни действия - внедряване и тарифиране. Основната ни цел е да плащат тежкотоварните автомобили. За шофьорите на автомобили се въвеждат електронни винетки. Системата се очаква да заработи официално през 2019 година. Очакваме да имаме приходи от около 1 милиард лева за година. Цените на електронните винетки няма да се повишават“, увери министърът.

„Въведохме гъвкав модел на изплащане на системата. Това ще стане в рамките на три години с по около 50 милиона лева на година“, подчерта министърът на регионалното развитие

„По-справедливо е тежкотоварните автомобили да са по-натоварени финансово, защото рушат пътищата повече. Завишенията на цените за тях ще са с около 7 пъти повече“, разкри министър Нанков.

Водещи новини

Още новини