Атанас Атанасов: Бойко Борисов си разчиства сметките с Трактора

share

По времето, когато аз оглавявах НСС, Алексей Петров беше назначен офицер под прикритие. Това заяви в предаването Здравей България по Нова телевизия бившият директор на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Алексей Петров имаше определени оперативни възможности в среда, която беше от интерес от контраразузнаването. Повдигнатото дело обаче няма никаква връзка с това му качество, деянията не са свързани с назначаването му в НСС. Според Атанасов сега Никола Филчев го развеждат като маймуна, за да прави шоу по телевизиите вместо срещу него да бъдат образувани дела за тежка злоупотреба с власт. Ексдиректорът на НСС даде пример с освободения самолет с оръжие в Бургас.

Преди две години и половина, когато бяха изборите за парламент беше подкрепено правителството на ГЕРБ с очакването да се раздаде справедливост в България. Сега обаче обявиха за „Октопод“ един бивш старшина от отряда срещу тероризма. Защо не се разследва делото „Лияни“ за черната каса на ДПС, свързано със смъртта на Ахмед Емин и източването на пътния фонд на БСП, където беше министъра на Васил Божков Черепа Пламен Орешарски, попита Атанасов. Това дело ми прилича на разчистване на сметки между бивши съдружници. Бойко Борисов имаше обща фирма с Алексей Петров, аз нямам къща на ул. „Арарат“, където живее Филчев, добави Атанасов. Филчев не е приятел на Иван Костов и той не го е назначавал, това го направи ВСС, припомни шефът на контраразузнаването.

Водещи новини

Още новини