Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД

Novini.bg
share

Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД, съобщава пресцентърът на ведомството.

"Политиката на Министерството на отбраната по отношение на търговско дружество МОБА ЕООД е изцяло насочена към това фирмата да бъде оздравена и да продължи да съществува". Това е казал министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси днес в Министерството на отбраната. Той и неговият заместник Анатолий Величков са коментирали актуалната тема за финансовото състояние на дружеството за охрана и сигурност с принципал министърът на отбраната.

Заместник-министър Величков е разяснил предприетите действия за оздравяване на МОБА ЕООД, като е подчертал, че за периода 2014-2016 г. дружеството е натрупало задължения от 1 млн. и 94 хил. лв.

"На първо място, използвайки възможността за вътрешно възлагане, гарантирахме нови източници на приходи, от 100-процентова охрана на обекти, включително и такива с отпаднала необходимост", е казал той. По думите му, са били предприети и действия за съкращаване на неоправданите административни разходи. Същевременно е бил извършен и бърз вътрешен одит, като резултатите от него са предоставени на прокуратурата и финансовата инспекция.

"Със съдействието на заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев успяхме да намалим размера на месечните вноски към НАП за погасяване на старите задължения на дружеството, за да можем да изплащаме заплатите на над хилядата работници в МОБА ЕООД", е посочил още Величков.

Водещи новини

Още новини