Офицери от Военната академия получиха дипломите си

  • 03 ноември 2017 15:30

  • 1228
  • 0
Офицери от Военната академия получиха дипломите си
© Булфото (Архив)

Дипломи за висше образование получиха 181 офицери от Военната академия.

Випускниците са слушатели в шест специализации от специалност „Организация и управление на военните формирования на оперативно ниво” от професионално направление „Военно дело”.

Общият им успех е “Много добър 5.40”, а в редовната форма на обучение слушателите завършват с общ успех “Отличен 5.66”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

„Впечатлен съм от високия резултат, който е постигнал целият випуск“, заяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността днес по време на тържествената церемония.

„Искам да пожелая на всички вас успех в службата, бъдете опора на своите началници и пример за вашите подчинени. И не забравяйте, че носите униформата и пагоните на офицерите от една армия, която никога в своята история не е посрамвала Отечеството“, каза в обръщението си към слушателите министър Каракачанов.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев заяви, че да бъдеш офицер е не само професия, а призвание, за което се иска желание, но и солидни подготовка и опит.

Той добави, че резултатите от положените изпити и от защитата на дипломните работи доказват още веднъж отговорността на завършващите офицери към образователния процес.

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността връчи на първенеца на „Випуск 2017“ капитан-лейтенант Страхил Люцканов от специализация „Военноморски сили” офицерски кортик на Военноморските сили.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев отличи с предметни награди военнослужещите първенци от отделните специализации на специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ за постигнати отлични резултати в учебния процес и проявена настойчивост в овладяването на военните знания и умения.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини