Военна полиция със зрелищна демонстрация по обезвреждане на терористи (снимки)

  • 31 октомври 2017 14:08

  • 3346
  • 1
Военна полиция със зрелищна демонстрация по обезвреждане на терористи (снимки)
© Булфото

Военни полицаи демонстрираха пред ученици в Нови Искър акция по обезвреждане на взривни материали и залавяне на терористи.

Демонстрацията бе наблюдавана от министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. С учението показахме, че Военната полиция придобива нови способности и като обучение на личния състав, и като нова техника, коментира Каракачанов видяното днес в Нови Искър, като добави, че обществото може да има пълно доверие, особено във времената, в които живеем. Опитваме се като правителство, и аз, като министър на отбраната и вицепремиер по сигурността, да обединим усилията и на органите на МВР и на Военната полиция да се справяме с тези проблеми, които в други страни дадоха доста негативни резултати, посочи военният министър.

На демонстрацията бяха показани способности с военна бронирана техника - машини "Пясъчна котка", умения по обезвреждане на взривни устройства, работа със специално обучени кучета, охрана на ВИП-лице и реагиране на засада. В нея преди празника на службата "Военна полиция" - 5 ноември, участва и Специализираният отряд за борба с тероризма към МВР. Беше припомнено, че използването на кучета е един от най-ефективните начини за откриване на взривни вещества. Към настоящия момент Военната полиция използва технически средства за тези цели, но паралелно с това работи по проект за придобиване на кучета за откриване на взривни вещества и наркотици, в партньорство с армията на САЩ. Директорът на службата бригаден генерал Борислав Сертов обясни, че показаният днес специализиран автомобил е началото на проекта, след което в Пловдив ще бъде изградено място за отглеждане на специализирани кучета, каквито ще бъдат доставени. В началото те ще бъдат около шест.

Директорът посочи, че стриктно се придържат към бюджета на службата, но също имат нужда от допълнително оборудване. В службата също има некомплект, сходен на този във видовете въоръжени сили - около 15-20 процента от щата е незает.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.01 | 15:38

1
ще видат те терористите му с терористи , серсемите му със серсеми , може да се хвърлят милиарди /откраднати пари/ ама ще ги преборат , е може да е след 300 години ама то си е трудна работа борбата

Добави коментар

Водещи новини