Румен Петков: Георги Първанов е готов за премиер

share

Георги Първанов е изключително подготвен да бъде премиер тъй като умее да бъде водач и носител на политиката и националното достойнство.Това заяви в Бодилник пред ТВ7 Румен Петков от БСП.

Първанов е нужен на политическия живот в България, защото той направи много за страната в 10-те години от мандата си. Той излиза с по-високо доверие от това, с което влезе на Дондуков 2, изтъкна Петков.

Формирането на правителство в сянка не е силна идея за БСП, разкритикува идеята на Сергей Станишев Румен Петков. Подобна практика имаше и преди, когато идеята беше на Александър Томов и тогава целта беше едни хора да се налагат като образи в общественото пространство. Имаме нужда от демонстрация на сила, призова социалистът. Кабинетът направи не малко гафове, но доверието към БСП след това не расте. Ние се нуждаем от енергия и чуваемост на нашите послания, както и от доверие. В момента не можем да се похвалим с кой знае колко големи успехи и затова Георги Първанов е изключително необходим за политиката, препоръча Петков. Първанов може да играе ролята на алтернатива на Бойко Борисов, убеден е социалистът.

Водещи новини

Още новини