Цецка Цачева: Решението на Делян Добрев да подаде оставка е изненадващо за мен

Булфото (Архив)
share

Според министър Цецка Цачева решението на Деля Добрев да подаде оставка е изненадващо за самата нея.

„Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това, което се случва през последната седмица, го е накарало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в обяснение на това негово решение. За мен то е изненадващо“, коменитра в интервю за предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" министърът на правосъдието.

По повод разделението на отиващия си Висш съдебен съвет на 2 колегии Цачева заяви: "Аз мисля, че се получиха нещата. По-важна е оценката на магистратите, на тези, които са част от съдебната власт - съдиите, прокурорите, следователите. Мисля че те оценяват по достойнство това разделяне".

"Все още има очакване за повече справедливост, повече прозрачност в работата на съдебната власт, като цяло. Отговорността, безспорно, за това на първо място е на ВСС, но нека и останалите представители на различните власти да не бягаме от тази отговорност.

Според законодателната рамка, според връзката между изпълнителна власт и ВСС, всъщност трябва да очакваме и резултатите. Има какво да се желае повече. Аз лично, за себе си, като човек, който съм свикнала да работя в екип, в колектив, бих заложила повече на колективния дух в новия състав на ВСС", допълни тя.

Водещи новини

Още новини