Призоваха новите членове на ВСС да бъдат честни, почтени и да не се подават на влияние (снимки+видео

  • 03 октомври 2017 12:23

  • 3476
  • 2
Призоваха новите членове на ВСС да бъдат честни, почтени и да не се подават на влияние (снимки+видео
© Булфото

На официална церемония в Съдебната палата клетва положиха членовете на осмия Висш съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg.

На официалната церемония присъстваха зам.-председателят на парламента Явор Нотев, министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, депутати и посланици. Президентът Румен Радев не присъства събитието поради ангажименти, но поднесе поздравителен адрес към новоизбраните членове, като ги призова да бъдат активни участници в един процес на устояване на независмостта на съдебната система. "Независимата съдебна власт има изключително важна роля за гарантиране на демократичните устои на държавата ни", пишеше още в адреса.

Министър Цачева се обърна към новия състав на ВСС и ги призова за повече почтеност, справедливост, безпристрастност, защото това са очакванията на българските граждани. "Надявам се да бъдете гарант за изпълнението на съдебната реформа, която тече през последните години", каза още Цачева и припомни какви стъпки са извървени до този момент. Министърът се надява, че всеки съдия, прокурор и следовател ще се чувства представен в този ВСС. "Точно тази представителност ще дава сили да преодолеете недоверието на българските граждани към съдебната власт. Това противопоставяне не работи в интерес на държавността и съдебната власт", подчерта Цачева.

Явор Нотев обясни пред новите членове на ВСС, че обществото очаква решение на своите проблеми и е обърнало поглед към съдебната система. "Призовавам ви да бъдете честни, почтени и да не се подавате на влияние", каза още зам.-председателят на НС.

Днес в 15.00 часа ще се проведе първото заседание на новия ВСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.04 | 14:55

2
шибани комсомолци!!! призовали ги били да бъдат....хаха, а не трябва ли да са задължени да бъдат, тупани??!!
Успехът не идва сам

2017.10.03 | 15:14

1
Познавам някои от тях и знам как пълзяха нагоре към върховете. Да са им честити новите титли и длъжности и да продължават все така с пълзенето към нови висини!

Добави коментар

Водещи новини