Красимир Велчев: За 25 години ДПС не направиха нищо за своите избиратели (видео)

Булфото
share

Красимир Велчев коментира поисканата от ДПС негова оставка като председател на Комисията по вреоизповедания и правата на човека. Той обясни, че вече втори мандат е председател на тази комисия, което говори за доверието, което са му гласували от ГЕРБ. „Излъчен съм от парламентарната комисия на ГЕРБ и само те могат да решат дали да се оттегля“, подчерта той, предаде репортер на Novini.bg.

„От ДПС внасят промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресираните лица на всеки шест месеца“, обясни Красимир Велчев. „Това е, за да покажат на този електорат, не тези отрудени хора, които заслужават много повече и са лъгани толкова години, че нещо са направили. ДПС е на власт вече 25 години, винаги е била на власт с изключение на тези години, в които ГЕРБ управлява. През това време те нищо не направиха за своите гласоподаватели“, подчерта той.

"В онези години имаше активни борци, те и техните наследници получаваха привилегии. Това което от ДПС искат е на репресираните да бъде изплатена еднократна сума, след това да им бъдат дадени пенсии, както и на техните наследници. Цялото ни общество заслужава много повече. Правим всичко възможно и със заплати и с пенсии хората да получават повече“, увери той.

Водещи новини

Още новини