Първанов: Шокиран съм от цинизма на Бойко Борисов

share

Президентът Георги Първанов намира за шокиращи изявленията на премиера през последните два дни.

Той остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава по повод последните изказвания на министър-председателя Бойко Борисов.

По повод изказването му, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висше държавно отличие, прессекретариатът на държавния глава е упълномощен да зададе следните въпроси:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава? Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години.

Водещи новини

Още новини