Бойко Борисов: Пържолите за кучето са като за Ангел Марин - орден "Стара планина"

share

Аз вчера съм изказал и съболезнования, и извинения, и на майката, и на сестрата, много преди да се опитате да направите тази инсинуация.

Това каза пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов по повод думите си от вчера, че Цветан Цветанов трябва да купи телешки пържоли на кучето, открило трупа на убитата Мирослава от Перник.

"Когато съм коментирал работата на следовото куче, това е като кучкар – всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин - орден „Стара планина”.  Просто - не съм порицавал колегите от МВР, които са допуснали недопустима грешка, недопустима грешка - да се предоверят и да бъдат небдителни, когато се прави оглед. Просто - грубо нарушение на всички, на всички, на всички правила, още повече, когато подобен заподозрян, макар и свидетел към момента, такива детайли казва, че е много близко до ума да считаш, че той е един от, най-малкото, участници”, допълни Борисов.

„Още веднъж повтарям – лично съм го направил вчера следобяд на майката, на сестрата и сега работим по нещо, което надявам се информацията, която са ми дали, да бъде успешно, и те да останат доволни и за това, което ще направим”, каза още Бойко Борисов.
На въпрос - дали мисли, че изказването му за пържолите е уместно, Борисов каза: „За кучето и пържолите като награда за един наш огромен съюзник в разкриването и в борбата с наркотиците, и когато се върви по следи, както и в случая, вие просто го закачихте - едно с друго изказване. Може би - да не е бил уместен. Приемете го и именно затова съм поднесъл извиненията си и в същото време повтарям – единственото, което съм искал да отлича, е заслугата на четириногото в намирането”, каза Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини