БСП към Дянков: Бъркате в джоба на държавния служител

share

Правителството се насочи към реформиране на държавната администрация и по-специално възнагражденията на служителите. Бяха намалени заплати, отнети бяха дни годишен платен отпуск. Предлага се нова схема за отнемане на възнагражденията за прослужено време.

Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от БСП Мая Манолова.

Тя се обърна към министъра на финансите Симеон Дянков с въпрос, какъв ще бъде реалният ефект от реформата и ще се постигне ли създаването на добре работеща и заплатена администрация.

Той посочи, че в момента стартират промени, с които държавните служители сами ще плащат осигуровките си. "Когато бъдат приети измененията служителите ще получават същото нетно възнаграждение, както и преди това", каза финансовият министър.

Петър Димитров се учуди защо ще се прави реформа, след като дефакто промяна няма да има. "Прехвърляте пари от единия в другия джоб на сакото. Няма яснота как ще стане това нещо". Според него, с промените ще се "бръкне в джоба на държавния служител"

Дянков обясни, че целта на реформата е повече прозрачност. "Дума, която вие не познавате. По този ще може да се види къде отиват даваните от държавата пари", добави министърът на финансите.

Водещи новини

Още новини