Атлантическият клуб в България организира публична дискусия между България и САЩ

Булфото (архив)
share

Атлантическият клуб в България организира публична дискусия между България и САЩ по измеренията на евро-атлантическата солидарност през българското председателство на ЕС и новите перспективите пред българо-американските съюзнически отношения. Това съобщиха от Атлантическия клуб в България.

В 09.30 часа в Централен военен клуб (зала Концертна) ще започне публична дискусия с Бойко Борисов. По време на събитието, организирано с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“ и Българския Дипломатически институт, Борисов ще обсъди ключови теми, свързани със стратегическите приоритети на България през призмата на трансатлантическите отношения и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

От 11.00 часа ще започне първата мащабна публична проява на Н.Пр. Ерик Рубин след избора на новия парламент и новото правителство на България. Събитието се организира с подкрепата на Посолството на САЩ в България, Българския дипломатически институт и Американската търговска камара в България. Посланик Рубин ще дискутира перспективите пред Америка и България за взаимно сътрудничество. Двете дискусии ще се модерират от председателя на Атлантическия клуб в България, д-р Соломон Паси.

Водещи новини

Още новини