Тома Биков: БСП като подхванат нещо и хайде ... юруш на маслините (видео)

share

Депутатите от ГЕРБ и БСП Тома Биков и Александър Симов коментираха в сутрепшния блок на Нова телевизия създаването на двете комисии по случая със НДК и изтребителите „Грипен“.

„Присъди не давам“, коментира заяви Биков относно скандала „Боршош“. Той напомни, че вчера е било решено ПГ на ГЕРБ да подкрепи създаването на предложената от БСП анкетна комисия, която да се запознае с фактите около скандала с НДК, за да може обществото да разбере повече по случая.
„Очевидно е, че има напрежение“, коментира все пак той.

Александър Симов бе категоричен, че случаят „Боршош“ е достатъчно показателен за наличие на корупция. „Ако от НДК са изчезнали милиони, за какво европейско председателство говорим“, добави той.

„Аз не мога да коментирам, защото не съм запознат със случая, ама БСП като подхванат нещо – хайде... юруш на маслините“, каза Биков.

Относно създаването на комисията „Грипен“, депутатът от ГЕРБ заяви, че именно БСП са обвързали темата с президента Румен Радев. Симов обаче обясни, че не е прав колегата му и именно в ГЕРБ целят да се очерни името на държавния глава.
„Аз не съм авиатор. Ние не казваме „Грипен“ ли да бъде, но когато става въпрос за милиард и половина интересите са много сериозни. Темата е все още гореща и целта ни е да изведем истината“, каза още Тома Биков.
 

Водещи новини

Още новини