Цецка Цачева: Любо Къдравия не е чукал на моята врата

share

Не познавам Любомир Илиев - Къдравия, никога не съм го виждала, но няма как човек като него да почука на моята врата. Така председателят на НС Цецка Цачева коментира пред БТВ пропуска за НС, с който циганският барон се е сдобил. Според запознати обаче задържаният за организиране на няколко убийства ромски бос е имал достъп до три  състава на парламента.

След като се развихри скандала с пропуска, с който разполагаше килърът Петър Стоянов Сумиста беше създаден нарочен регистър, напомни тя. Всеки един народен представител носи отговорност за хората, на които се е доверил и които го съветват, убедена е Цачева.

Във връзка със скандала за откраднатите средства от партийната каса на Атака, за която сигнализираха част от депутатите на националистите, Цецка Цачева е направила специално запитване къде се намира сейфа. Получих уверение, че касата се намира там, но какво е съдържанието зависи от хората на Атака. Никой не може да излезе от парламента със сейф под мишница, убедена е Цачева.

Законодателната програма на НС се определя от кабинета и депутатите, каза Цачева в отговор на въпроса може ли посланици да интервенират в нея. Ние се вслушваме във всички съвети, идващи от гражданско общество, медии и други институции.

Един от основните приоритети на парламента през новата година ще бъде Законът за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин, каза още Цецка Цачева. Според нея е възможно той да стане действащ до края на месец март. „Законът „Попова” е изключително важен. Искам да се чуе ясно и да се знае, че гражданска конфискация ще има, че това не е нова правна фигура, която да не е позната на нашето общество. Обществото има потребност от този закон като философия, като отзвук на чувството за справедливост, защото всички сме били свидетели на хора,които не знаят как и от къде една сутрин се събудиха с материален статут, който не отговаря на работата, която те са извършили, и на възнагражденията, които са получили”, посочи Цачева и допълни, че законът е важен и за имиджа на България по отношение на доклада на Европейската комисия, който се изготвя по главата „Правосъдие”, там, където има критики.
 

Водещи новини

Още новини