Вижте какво ще обсъжда МС на утрешното си редовно заседание

Novini.bg
share

На редовно заседание утре правителството ще обсъди промяна на Решение номер 230 на МС от 2015 г. за приемане на Национална стратегия за превенция и противодействие на корупцията в България за 2015-2020 година, съобщи пресслужбата на кабинета.

МС ще обсъди и проект на Интегрирана транспортна стратегия в периода до 2030 година. Министрите ще разгледат проект на Решение за изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на съюзниците от НАТО и на задачи по постоянно действащия план за ПВО и ПРО на НАТО, включително усилване на охраната на въздушното пространство на България чрез съвместно изпълнение на задачи от Военновъздушните сили на България със сили на Италия и за определяне на ограниченията при съвместните им действия.

На заседанието ще се промени и Решение номер 343 на МС от 2008 г. за създаване на Комисия по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и определяне на нейния състав. Очаква се правителството да определи с постановление нов размер на социалната пенсия за старост. На заседанието ще се приеме и Проект на постановление за приемане на критерии за определяне на защитените детски градини и защитените училища и на условия и ред за тяхното допълнително финансиране.

Водещи новини

Още новини