Цветан Цветанов: Човек на БСП строи частта от оградата, която в момента се подпира с колци (видео)

share

В постановление 55 не пише никъде и по никакъв начин, че оградата по границата ни с Турция трябва да е двуредова, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия председателят на парламентарната вътрешна комисия и зам. - председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му бе по повод твърдението на депутатката от БСП Елена Йончева, че се строи едноредова ограда по границата ни, а не двуредова.

„Може би Елена Йончева прави съпоставка с времето, когато БСП управляваше“, заяви Цветанов и показа снимка на изградената част от оградата по границата ни с Турция. „Нека да бъдем коректни“, помоли той и добави: "Александър Минчев, човек на БСП, е строил частта от оградата, която в момента се подпира с колци . Това са фактите".

Цветан Цветанов обясни колко е височината на двуредовата ограда – първият ред е 3 метра, а вторият ред 2,5 метра. При едноредовата ограда височината е 3,5 метра. „Замисълът е да има възпиращо съоръжение на българо-турската граница. Границата е 274 км. В момента има възпиращо съоръжение на цялата граница. Има полеви път, който дава възможност на компетентните служби да си вършат работата“, заяви той. Цветанов поясни, че изграждането на оградата по никакъв начин не е променяно от изпълнителя. По думите му там, където е било необходимо възпиращото съоръжение да е двуредово е такова и ако сега се налага някъде едноредовото съоръжение да се увеличи, то това ще стане след допълнително отпускане на пари.

„Оградата не е туристическа атракция. Действително може да се направи проверка с журналисти“, каза още Цветан Цветанов и попита, ако има проблем, дали Бойко Борисов е щял да заведе някой европейски лидер на границата.

„Камерите по границата ни с Турция са в експлоатационен режим. Там, където има проблем, той веднага се отстранява“, обяви още той.

Цветанов коментира и катастрофата с бежанците на АМ „Тракия“. Той съобщи, че има представа откъде са влезли те в страната ни, но отказа да даде повече информация по случая.
 

Относно акцията на ГДБОП в ДАИ, Цветан Цветанов съобщи, че подробна информация няма, но отчете, че има положителен ефект от подобни действия. Той напомни, че предстои страната ни да бъде подложена на голям трафик и е нужно да се покаже отново, че България е остров на стабилност.

Във връзка с развинтените болтове на автомобила на НСО, който е возил Лозан Панов, Цветанов заяви, че всеки ден се проверяват колите. „Всяка една кола, за да излезе на път, трябва да бъде в отлично техническо състояние“, каза още той.

Водещи новини

Още новини