ДПС: Когато нямаш минало, нямаш и бъдеще (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Когато нямаш минало, нямаш и бъдеще, каза Мустафа Карадайъ в НС.

Лидерът на ДПС припомни от парламентарната трибуна, че на 29 май 1989 г. е започнат т.нар. Голямата екскурзия, когато много турци и мюсюлмани напускат България. Карадйъ припомни за бунтове на мюсюлмани през 70-те години в Благоевградско, Възродителния процес и промяната на имена на покойници. Той също припомни за сблъсъците между протестиращи турци и органите на реда в Народна република България.

"Ние от ДПС искаме събитията около Възродителния процес да влязат в учебниците. Въпреки нашите предложения, днес във властта има хора, които предлагат химическа стерилизация на малцинствата, както е правил Адлоф Хитлер спрямо към славянските народи. Под тези проекти стои подписът на председател на Съвета по етническите въпроси Валери Симеонов", каза още Карадйъ.

От парламентарната група на Обединени патриоти (ОП) отговориха на декларацията на Карадайъ. "Знаем защо са нервни ДПС", каза депутатът от ОП Искрен Веселинов. "Нервни са, защото ще секнат техните приходи от фирмите. Нервни, защото скоро може да направим наказуемо използването на вероизповеданията за политически цели. Този вой на ДПС показва, че идва краят на тази политика", заяви народният представител.

"Българите са най-бедните и най-бързо изчезващите в Европа, това е благодарение на ДПС", допълни Веселинов. Според него председателят на ДПС е очернил за пореден път ОП. "От ДПС имат нужда да клеймят", каза още Веселинов. Той посочи, че от ДПС искат патриотите да не са във властта, за да могат ДПС да се върнат към своята нормалност на кръговете и на източването на държавата.

Водещи новини

Още новини