Захариева: Турският посланик да мери думите си

Нова телевизия
share

Призовавам турския посланик да мери думите си. Той трябва да внимава в изказа си. България и Турция от години имат добри отношения, ние сме членове на НАТО. Това коментира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя заяви, че влиза в Министерството на външните работи с ясното съзнание за трудностите, които я очакват. Обърна внимание на предизвикателствата пред Европа и ситуацията в Близкия изток. Твърди обаче, че е готова за този пост, иначе не би го приела.

"Чувствам се удобно в стола, в който съм", заяви Захариева пред Нова телевизия, с което отговори на критиките, че тя не е походяща за този пост.

"Няма да се обяснявам постоянно. 4 години от моя живот са били свързани с външната политика като член на администрацията на президента. Не бих приела пост, за който не се чувствам готова", коментира още тя.

Екатерина Захариева подчерта, че кандидатурата на България за еврокомисар е много силна. Тя е убедена, че Мария Габриел има необходимия опит и ще засили позициите ни в Брюксел. Захариева каза, че ресорът на Габриел още не е уточнен, като възможността това да е "дигитализация" е добре.

Водещи новини

Още новини