Социолог: Борисов смени Лиляна Павлова заради нагласената поръчка за 51 млн. лв.

БНТ
share

Като цяло кабинетът е добре балансиран. Има и нови лица, но те също имат опит. Така че няма основание да се съмняваме. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Юлий Павлов.

Ново лице е и Красимир Каракачанов, но той има дългогодишен парламентарен опит, а и не е от крайните националисти. Валери Симеонов обаче е по-агресивен от всички европейски националисти, които са неприемливи. Преди време от американското посолство реагираха остро срешщу негови изказвания, интересно как сега ще го приемат като вицепремиер. Симеонов коментира скандала на границата с Турция, при който Патриотите дърпаха възрастни жени, с думите, че една пълничка жена е била особено нагла и го е предизвикала. Не искам вицепремиер да ни е човек, който смята, че да си знаеш правата е особена наглост, коментира Павлов.

Според социолога Кънчо Стойчев няма фрапантни изненади в проектокабинета. Голямата промяна е, че Патриотите имат министерски кресла, което означава и поемане на отговорност. Да видим какво ще предприемат, посочи той.

Двамата коментираха и една от големите изненади в проектокабинета - смяната на Лиляна Павлова като министър на регионалното развитие и благоустройството.

Юлий Павлов бе лаконичен, като каза, че премиерът има пълното право да разположи фигурите така, както смята, че е полезно за отбора.

Според Стойчев отстраняването на Павлова от МРРБ е свързано с разследването на прокуратурата за нагласената от АПИ обществена поръчка за 51 млн. лв. за магистрала "Марица". Не виждам как ще изкарат, че парите не са откраднати. Смяната на Павлова е успешен ход на Бойко Борисов, посочи политическият анализатор.

България не се движи добре – дано управляващите разберат това и с много бърза стъпка да проведат реформите, от които страната има нужда, каза още Кънчо Стойчев.

Водещи новини

Още новини