Нинова с емоционална реч на митинга на БСП (снимки+видео)

Novini.bg
share

"В Европа, в Русия, в САЩ, протестират. Хората искат по-добро заплащане. 131 години по-късно проблемите остават същите, а заплатите малки. Работата е в нечовешки условия, много работници не смеят да се обадят, защото ще загубят мястото си".

Това заяви лидерът на бСП Корнелия Нинова пред събралите социалисти по случай 1 май и честити празника на всички.

"У нас се дава гръб на онези, които мамят, това не може да продължава. Опитват се да ни купят  с постове и власт. Няма да се дадем, защото нашата битка не е за един ден, а за дълъг път", добави още тя.

"Днес в 21 век, съществува нова експлоатация на труда. Съществува неизплащане на осигуровки и пенсии. Много работници не смеят да вдигнат глас, защото ще загубят и малкото, което получават. Ние сме тук, за да дадем надежда на тези хора. БСП влезе в този парламент по волята на над 1 м,лн. Българи. Първата ни работа бе да създадем комисия, която да отговаря за увеличаване на минималната заплата и няма да спрем дотук", каза тя.

БСП отбелязва Mеждународния ден на труда и работническата солидарност под мотото „За справедливо заплащане на труда и за българско производство”.

Социалисти от София и страната се събраха на площад „Народно събрание”, предаде репортер на Novini.bg.

Първи в редиците се видя и депутатът от БСП Таско Ерменков, който реши да поведе манифеста заедно с младежите. Освен него пред парламента бяха и Нона Йотова, която за първи път е народен представител и влезе от гражданската квота на партията, като ново лице.

Водещи новини

Още новини