Георги Гергов: Маската на Корнелия Нинова явно започва да пада, няма да й спестя нищо (видео)

Канал 3
share

За мен цялата работа е един сериозен сценарий. Аз съм партиен човек и не мога да участвам в задкулисната схема. Зад цялата история стои Румен Овчаров.

Това каза Георги Гергов от БСП в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Той коментира подаването на оставката си заради срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. В петък поисках среща с Корнелия Нинова. Като отидох на "Позитано" той беше там. Аз му звъннах и му казах: Румене, много хубав сценарий си измислил. Ние в нашата партия сме много добри в тези работи. Ако капанът е, че съм пил кафе със Сотир Цацаров и Сашо Дончев, аз всеки ден пия кафе с някого. Сотир Цацаров го познавам много отдавна. Едно кафе не значи нищо. Главният прокурор може и трябва да се среща с всеки. С този ход, моята оставка, наляхме вода в мелницата на "Да, България", категоричен беше Гергов.

Разговрът между Цацаров и Дончев беше много нормален. Беше просто кафе. Изгорях заради едно кафе. Няма нищо вярно в това, че Цацаров е заплашвал Дончев. Това, че съм загубил една битка, не значи, че съм загубил войната. Вчера се нагледах на големи циркове. Маската на Корнелия Нинова явно започва да пада. Аз няма да й спестя нищо. Аз искам също отговор на някои въпроси - за "Булгартабак", за различни приватизации. Аз се застъпих навремето за нея пред Сергей Станишев, да я върне в Изпълнителното бюро. Прокуратурата не си е свършила работата срещу Нинова. Тя сега предприема контраатака срещу прокуратурата, разкри Гергов.

Задкулисието в държавата е страшно. Кой по върховете не е в цялата тази схема? Очевадно е, че се случват разни неща и никой нищо не прави. Хората стават по бедни. Работа на политиците е да работят за хората. Не се възприемам като жертва. Искам партията да се справи със ситуацията. Явно преча на някой. Преди два месеца бях при Корнелия и й казах, че искам да напусна ИБ на БСП, защото то се е превърнало в говорилня и защитава интересите на председателя. Много кадърни и опитни хора бяха освободени от партията. Това ще е бумеранг, който ще се обърне срещу нас., завърши Гергов.

Водещи новини

Още новини